אודות

"לא הביודינמיות היא שעושה יינות גדולים אלא בני האדם"

 את דרכי בעולם היין, התחלתי לפני למעלה מ-20 שנים.

הבציר הראשון היה בשנת 2002 ומאז בכל בציר אני מוקף בענבים.

אחרי שחזרתי לארץ עם סיום לימודיי בבורדו וקבלת תואר שני בייננות, עבדתי ביקבים גדולים שבהם ייצרתי מיליוני בקבוקי יין בשנה.

לפני כעשור נולד אצלי הרעיון לייצר יין החל משלב גידול הכרם ועד הביקבוק! היו הרבה סימני שאלה לגבי המקום, הכמויות וכו', אבל דבר אחד ידעתי- היין הזה ייוצר בשיטות גידול וטיפול ביודינאמיות.

את הכרם נטעתי במושב גיאה הסמוך למקום מגוריי במושב תלמי יפה במועצה האזורית חוף אשקלון. ברגע שחבר ואני מצאנו חלקה, ידעתי ששם אני רוצה לטעת את הכרם.

בהדרגה נטענו שלושה זנים: פטי ורדו, פטיט סירה ומרסלן.

אמנם האזור שלי אינו האזור המושלם ביותר לגידול גפן יין, אבל הוא האזור שלי ואעשה הכול כדי לקבל את האיכות הטובה ביותר האפשרית ביחס למאפיינים הטובים ביותר שלו.

בייצור היין אני מנסה בשלב הראשון להגיע לביטוי הטהור ביותר שניתן ללא תוספת שמרים או חומצה. אני נחוש לייצר יין ללא תוספות ולראות לאן הטבע ייקח אותי.

ייצור היין מתבצע בשיטות מסורתיות, התבגרות בחביות עץ אלון צרפתי חדשות וישנות ללא סינון וללא תוספת גופרית.

ובעיקר חשוב לי, שיתקבל יין הרמוני ומאוזן בין הפרי לבין העץ.

לחלום נבחר השם "לאנקלו" – מילה בצרפתית עתיקה המתארת חלקת אדמה חקלאית מגודרת, לרוב כרם, ובה מגדלים בנוסף חיות משק, בוסתן עצי פרי ומייצרים תוצרת חקלאית ייחודית.

Get in touch with us

Add Your Heading Text Here